Vanavond hadden we eigenlijk ratatouille moeten eten.... Onze hulp belde ons namelijk om te zeggen dat onze poes Saartje vanochtend met een levende rat in haar bek naar binnen kwam. Mijn moeder was er niet. De rat was ontsnapt en zou volgens haar nog ergens in de kelder onder een bank moeten zitten. Mijn ouders hebben overal gezocht, maar mijn vader denkt dat het gewoon een grote muis is geweest. Onze hulp overdrijft namelijk nogal graag :). Door al het gedoe bleef er maar weinig tijd over om te koken. We kregen daarom deze simpele maar wel heeeel lekkere pasta.
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten
1 blik tomaten op sap (400 g)
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt
1 tl gedroogde chilivlokken
2 el kappertjes, uitgelekt
350 g spaghetti
50 g geraspte parmezaanse kaas
een handje bladpeterselie, fijngehakt
Extra: staafmixer
1. Pureer met een staafmixer de tomaten uit blik met het sap. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en ansjovis 1 minuut. Voeg de chilivlokken, kappertjes, gepureerde tomaten, zout en peper toe en laat de saus op een matig vuur ca. 15 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
2. Kook intussen in een pan met ruim water en wat zout de spaghetti beetgaar. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta door de tomatensaus. Meng er ook een beetje Parmezaanse kaas door en smelt er al roerend een klontje boter door (hierdoor wordt de pasta lekker romig). Maak de spaghetti eventueel wat smeuïger door er nog een scheutje van het kookvocht door te mengen.
3. Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de rest van de kaas en de peterselie over. Lekker met een groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten