Deze soep heeft mijn moeder van Anissa leren maken. Zij was onze superlieve oppas in Nederland. Ze was Marokkaans en at de soep tijdens de Ramadan. Wij aten het vandaag omdat het koud is en de soep lekker dik en vullend is.
Deze fles hebben we een keer bij de Marokkaanse HEMA in Den Haag gekocht! |
Marokkaanse soep met lamsvlees
Maaltijdsoep, 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten, plus ruime 1 uur kooktijd
1 grote ui, gepeld en in stukken
250 g wortels, geschrapt en in plakjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
een klein bosje koriander (inclusief steeltjes), grof gehakt
een klein bosje bladpeterselie (inclusief steeltjes), grof gehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 el olijfolie
400 g lamsbout, in kleine stukjes
1 liter kippen- of groentebouillon
een mespunt saffraandraadjes
2 tl gemalen komijn
1 tl gemberpoeder
100 g gerst- of speltkorrels*
1 citroen, in partjes
Extra: keukenmachine
*oa verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels
1. Hak in een keukenmachine de ui, wortels, bleekselderij, koriander en peterselie heel fijn. Voeg het blik tomaten toe en laat de machine nog kort draaien.
2. Verhit de olie in een ruime pan en bak de blokjes vlees rondom bruin aan. Voeg het gepureerde wortelmengsel, de bouillon, saffraan, komijn en gerst- of speltkorrels toe.
3. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep afgedekt ruim 1 uur zacht sudderen, tot het lamsvlees en de gerst- of speltkorrels gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met partjes citroen, pitabroodjes een bijvoorbeeld humus.
1 grote ui, gepeld en in stukken
250 g wortels, geschrapt en in plakjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
een klein bosje koriander (inclusief steeltjes), grof gehakt
een klein bosje bladpeterselie (inclusief steeltjes), grof gehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 el olijfolie
400 g lamsbout, in kleine stukjes
1 liter kippen- of groentebouillon
een mespunt saffraandraadjes
2 tl gemalen komijn
1 tl gemberpoeder
100 g gerst- of speltkorrels*
1 citroen, in partjes
Extra: keukenmachine
*oa verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels
1. Hak in een keukenmachine de ui, wortels, bleekselderij, koriander en peterselie heel fijn. Voeg het blik tomaten toe en laat de machine nog kort draaien.
2. Verhit de olie in een ruime pan en bak de blokjes vlees rondom bruin aan. Voeg het gepureerde wortelmengsel, de bouillon, saffraan, komijn en gerst- of speltkorrels toe.
3. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep afgedekt ruim 1 uur zacht sudderen, tot het lamsvlees en de gerst- of speltkorrels gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met partjes citroen, pitabroodjes een bijvoorbeeld humus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten