We hadden nog kip van gisteren over en daarmee heeft mijn moeder deze spiesjes gemaakt. Toen ze stond te grillen, ging het rookalarm in de gang af! Wat een herrie!!! Ze heeft de kip toen maar verder in de oven gegaard. Wij aten er geroosterde aardappeltjes en venkel bij, maar je kunt er natuurlijk van alles bij eten.
Gegrilde kipspiesjes met parmaham en citroen
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 20 minuten marineren
500 g kipfilet
geraspte schil en sap van 1/2 biologische citroen
1 el fijngehakte rozemarijnnaaldjes
4 plakjes parmaham (of rauwe ham)
olijfolie om te bestirjken
Extra: 4 metalen spiesen
1. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm.
2. Meng in een schaal de kipfilet met de citroenrasp, het citroensap en de rozemarijn. Voeg ook wat zout en peper toe. Laat de kip minimaal 20 minuten marineren.
3. Snijd de plakken ham over de lengte doormidden. Wikkel ongeveer de helft van de blokjes kip in een reepje ham. Rijg de verpakte en onverpakte kipblokjes om en om aan spiesen.
4. Verhit de grillpan tot heet voor. Bestrijk de spiesen met wat olijfolie en gril ze in 8-10 minuten rondom gaar en bruin. (Of gril de spiesen enkele minuten tot ze rondom mooi bruin zijn en laat ze nog 8-10 minuten in een oven van 200 C nagaren.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten