Dit is een van mijn lievelingsgerechten. Nu mijn zusje Flo en ik wat ouder zijn, maakt mijn moeder ze vrij pittig. Ze mengt er Mexicaanse chipotle-peppers door. Mijn zusje klaagt er meestal over, maar vindt enchiladas zoooo lekker dat ze ze toch eet. Met verse tortillas zijn ze het lekkerst, maar ik geloof niet dat ze die ook in Nederland verkopen....
Mijn zusje Flo probeert iets van mijn bord te stelen....
Enchiladas
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 chipotle-peper in adobo-saus (VS, blikje), fijngehakt (of 1 tl (gerookt) pikant paprikapoeder)
1 kleine courgette, in blokjes van 1 cm
1 paprika, in blokjes van 1 cm
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kidneybonen (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
2 tl gemalen komijn (djinten)
8 middelgrote wraptortilla’s
125 ml crème fraîche
een handje korianderblaadjes
2. Voeg de blokjes courgette en paprika toe en bak alles 2 minuten op matig vuur. Schenk de tomatenblokjes erbij. Voeg de kidneybonen en komijn toe. Schep alles goed om en laat de saus 15-20 minuten op matig vuur sudderen tot alle groenten gaar zijn en het vocht voor een groot deel is verdampt. Roer de saus af een toe door en breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verdeel de saus over de tortilla’s. Rol ze op en leg ze met de naden naar beneden in een ovenschaal. Bestrijk ze met crème fraîche en verdeel er de gram geraspte kaas over. Bak de enchiladas in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin. Haal uit de oven en strooi er koriander over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten