De laatste avond in Nederland vierden we met vrienden aan een hele lange tafel. Mijn vader maakte een van zijn specialiteiten: Penne met Spicy Wodka Sauce. Een gerecht dat ook veel in de VS wordt gegeten. Hij zegt dat de wodka verdampt, dus ik eet het gewoon en vind het superlekker.
Penne met pittige wodkasaus
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten
250 g spekreepjes ( bijv. pancetta)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 blaadjes laurier
2 tl gedroogde chilivlokken of 1 verkruimelde gedroogde chilipeper
400 g penne rigate (of andere korte pasta)
125 ml crème fraîche
2-3 el wodka
zout en versgemalen peper
2 el fijngehakte bladpeterselie
1 Bak de spekjes in een ruime droge pan (groot genoeg om straks de pasta bij te doen) goudbruin. Schep de spekjes op een bord en schenk de helft van het bakvet uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de ui 2 minuten met de knoflook.
2 Voeg de tomatenblokjes, de laurierblaadjes en chilipeper toe. Laat de saus op matig vuur 10-15 minuten sudderen en inkoken, roer de saus zo nu en dan door.
3 Kook intussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Meng er direct de crème fraîche en wodka door en verwarm de pasta nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
4 Verdeel de pasta over borden en strooi de peterselie erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten