10 januari

Italiaanse bonensoep

Deze maaltijdsoep staat ook in mijn moeders laatste kookboek: Captain's Dinner. Ik vind het supercool dat ze weer een boek heeft geschreven! Het is een dikke soep met bacon, pasta, bonen en groenten. Omdat het nu winter is heeft ze er wat boerenkool door gemengd. Iets minder lekker, vind ik....






Italiaanse bonensoep

Soep, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

½ el olijfolie
100 g pancetta of bacon, in kleine stukjes
½ el fijngehakte rozemarijn
1 ui, gesnipperd
3 kleine wortels (ca. 150 g), geschrapt en in dunne plakjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 liter kippenbouillon
2 el tomatenpuree
1 blik witte cannellini-bonen*, afgespoeld en uitgelekt
75 g kleine pastavormpjes (bijv. schelpjes of kleine macaroni)
evt. 2 handenvol gesneden boerenkool
4 el versgeraspte Parmezaanse kaas
2 el fijngehakte bladpeterselie
*oa verkrijgbaar bij Italiaanse winkels en natuurvoedingswinkels


1 Verhit de olie in een soeppan en bak de bacon in 4-5 minuten goudbruin. Voeg de rozemarijn, ui, wortels en bleekselderij toe en bak ze 4-5 minuten op matig vuur mee.
2 Schenk er de bouillon bij en roer er de tomatenpuree, bonen, pasta en eventueel de borenkool door. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Kook de soep op matig vuur nog ca. 10 minuten of tot de pasta gaar is; roer de soep af en toe door. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
3 Schep de soep in kommen en strooi er de Parmezaanse kaas en peterselie over. Serveer met stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten