27 december

Thaise mihoen met garnalen

Morgen gaan we naar NY. Ik heb er superveel zin in. Vandaag hebben we dus huiswerk gemaakt. Niet heel opwindend....'s Avonds aten we iets makkelijks en snel. Het was lekker, maar ik vind mihoen wel altijd een beetje licht.




Thaise mihoen met garnalen, groenten en mango

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten

250 g mihoen
3 el zonnebloemolie
500 g rauwe garnalen (diepvries), gepeld en ontdooid
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt ( voor minder pit kun je de zaadjes verwijderen)
500 g oosterse roerbakgroenten
1 mango, geschild, pit verwijderd en in reepjes
2-3 el Thaise vissaus
een handje koriander
1 limoen, in partjes

1. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (meestal moet je de mihoen een minuut of 5 in heet water wellen). Giet de mihoen af en spoel onder koud water. Knip de mihoen met een schaar in kortere stukjes.
2. Verhit de helft van de  olie in een wok en bak de garnalen op hoog vuur ca. 4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Schep ze even op een bord.   
3. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook en chilipeper 1 minuut. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 3-4 minuten op hoog vuur. Meng er de mango,  mihoen en garnalen door. Roerbak alles nog 1-2 minuten. Breng op smaak met vissaus. 
4. Verdeel over kommen en strooi er koriander over. Serveer met partjes limoen. 

TIP Wij kunnen in de VS geen kant-en-klare roerbakgroenten krijgen en hebben het gemaakt met 1 stengel prei, in ringen, 1 rode paprika, in blokjes, 1/2 in Chinese kool, in reepjes en 250 g champigons in plakjes. Iets meer snijwerk, maar wel heel vers!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten