6 november

Election Day: snelle curry

Mijn vader zit in een hotel in de stad met zijn vrienden, dus we waren met z'n drietjes. Mijn moeder wilde naar de eerste verkiezingsuitslagen op de tv kijken, dus ze had iets heel makkelijks gemaakt. Een vegetarische curry met kikkererwten, zoete aardappel en spinazie. Erbij kregen we naan. Mmmm! Ik hoop heel erg dat Obama gaat winnen!!!



Curry met kikkererwten, spinazie en zoete aardappel

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten

2 el zonnebloemolie of canola-olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
3-4 el Indiase milde currypasta
500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
200 ml kokosmelk
2-3 flinke handen spinazie
150 g Griekse yoghurt
een handje korianderblaadjes
naanbrood, voor erbij


1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de currypasta toe en bak kort mee.
2. Meng de aardappel en paprika erdoor en bak 1-2 minuten mee. Voeg de kikkererwten toe. Schenk de kokosmelk en 200 ml heet water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat op matig vuur ca. 15 minuten met deksel schuin op de pan koken of tot de aardappel gaar is.
3.Roer er de spinazie door en bak mee tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de koriander over. Serveer met Griekse yoghurt.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten