4 november

Pizza met spinazie

Vandaag zijn Flo en ik bij onze Nederlandse vriendinnen Do en Valerie geweest. Dat zijn ook zusjes. Toen we thuiskwamen had mijn moeder weer eens zelf pizzadeeg gemaakt. Dat was lang geleden! Wij vinden dat veel lekkerder dan afhaalpizza....Erop had ze spinazie gedaan. Ik vond dat een succes, Flo vond het iets minder, maar nog steeds wel lekker.




Pizza met spinazie 

Voor 2 plaatpizza's
Bereidingstijd: 30 minuten, plus 1 uur rijzen

2 el olijfolie
400 g spinazie
1 ui, gesnipperd
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g), uitgelekt (je gebruik het sap niet)
4 tenen knoflook
2-3 bollen mozzarella, uitgelekt en in reepjes
een stuk parmezaanse kaas
Voor het deeg:
350 g bloem
150 g semolina, plus extra*
1 zakje gedroogde gist
1 tl zout
1 el olijfolie, plus extra
*oa verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessenzaken

1. Maak eerst het deeg. Meng in een kom de bloem met de semolina, het gist en het zout. Voeg 250 ml lauw water en de olijfolie toe en kneed alles in 8-10 minuten tot een soepel deeg (of laat de keukenmachine dit voor je doen). Voeg als het deeg te droog is nog een klein scheutje water toe. 
2. Leg de deegbal in een ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op kamertemperatuur minimaal 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
3. Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak tot de groenten is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
4. Verwarm de oven voor op 225 C. Verdeel het deeg in 2 gelijke ballen. Strooi wat semolina op een werkvlak en rol het deeg hierop tot een dunne rechthoekige lap uit. 
5. Leg een deeglap op een ingevette bakplaat en beleg met de helft van de uitgelekte tomatenblokjes. Knijp er de helft van de knoflook boven uit en strooi er wat zout en peper over. Verdeel er de helft van de spinazie over. Leg er de helft van de mozzarella op en rasp er flink wat parmezaan over.
6. Bak de pizza 10-12 minuten in het midden de oven goudbruin. Bak opdezelfde manier de tweede plaatpizza. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten