Mijn moeder had al heel lang geen hartige taart meer gemaakt. Ik vond deze met geitenkaas erg lekker. En zelfs Flo heeft niet gezeurd dat er geitenkaas op zat. Ik denk dat ze stiekem toch best van kaas houdt, maar dat gewoon niet wil toegeven ;) . Je kunt de taart ook met kant-en-klaar deeg maken, maar zelfgemaakt deeg is veel en veeeeel lekkerder.
Quiche met prei en geitenkaas
Vegetarische hartige taart, 4-5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 60 minuten wachten
Voor het deeg:
225 g (volkoren)meel
110 g koude boter, in blokjes
1/2 tl zout
1 ei
Voor de vulling:
600 g prei, in ringen
3 eieren
enkele takjes tijm, blaadjes gerist
125 ml slagroom
125 ml melk
1 geitenkaasrolletje van ca. 150 g, in plakjes
Extra: plasticfolie, aluminiumfolie, blindbakbonen, ingevette quichevorrm van 24 cm doornee
1. Wrijf in een kom met je vingers de bloem met de boter tot kruim. Meng er het zout, ei en 1-2 el koud water door. Kneed snel tot een samenhangend deeg. ( Je kunt dit eventueel ook in een keukenmachine doen.) Vorm er een dikke worst van en laat minimaal 30 minuten verpakt in plasticfolie in de ijskast rusten.
2. Verwarm de oven voor op 200C. Snijd het deeg in dunne plakjes van 2-3 mm dik en beleg er de vorm mee; druk de plakjes goed tegen elkaar aan. Bekleed het deeg met een stuk aluminiumfolie en strooi blindbakbonen of keramische bonen in de vorm. Bak de bodem in het midden van de oven ca. 15 minuten. Neem uit de oven en verwijder de bonen en het folie.
3. Kook intussen voor de vulling de prei 2 minuten in ruim water met wat zout. Giet af en schep in een kom. Meng er de eieren, tijm, slagroom, melk, zout en peper door.
4. Schenk het preimengsel in de deegvorm en verdeel er de plakjes geitenkaas over. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche voor het aansnijden enkele minuten staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten