26 oktober

Tomatensoep met tosti

Dit is niet een heel interessant gerecht, maar ik moest vanavond weer cheerleaden, dus mijn moeder had even iets makkelijks gemaakt. Als we een game hebben, moet ik namelijk al om half vijf eten! Dan heb ik nog niet superveel zin in eten, maar ja. Ik heb de soep buiten gegeten, want het was heerlijk weer. We hebben trouwens weer gewonnen! 




Tomatensoep

Soep, 2-3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

1 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400 g)
750 ml groenten- of kippenbouillon
1 laurierblaadje
50 g kleine pastavormpjes ( bijv. shelpjes)
evt. geraspte parmezaanse kaas
Extra: staafmixer

1. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje 1-2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Schenk de bouillon in de pan. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. 
2. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de pasta toe en kook 8-10 minuten zachtjes mee tot de pasta gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Schenk in kommem en strooi er eventueel nog parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten