24 september

Pasta Carbonara met prei

Vandaag heeft mijn vader deze Pasta Carbonara gemaakt met ingrediënten die we nog in huis hadden. Mijn moeder had namelijk geen tijd gehad om boodschappen te doen. Het is een heel snel en makkelijk gerecht. Zoals je op de foto ziet, is Flo niet heel erg dol op Pasta Carbonara :) . Ik vond het wel lekker.




Spaghetti Carbonara

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten


2 eieren
125 ml slagroom
75 g vergeraspte parmezaanse kaas, plus extra
400 g spaghetti
200 g spekreepjes
1 stengel prei, in ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
evt. 2 el fijngehakte bladpeterselie

1. Klop in een kom de eieren en slagroom door elkaar. Meng er de kaas, een beetje zout en flink wat versgemalen peper door.
2. Kook de spaghetti in een pan met ruim water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
3. Bak intussen in een ruime koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in ca. 4 minuten goudbruin, schep ze op een bord.  Bak in het bakvet de prei en knoflook op matig vuur ca. 4 minuten.  
4. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Meng de pasta met een keukentang door de prei in de koekenpan en meng er direct het slagroommengsel door. Schep de pasta goed om zodat het ei licht stolt en de saus fluweelzacht wordt. Voeg als de pasta te droog is nog een beetje van het achtergehouden kookvocht toe. Meng er de spekjes door. 
5. Verdeel de pasta over borden en strooi er nog extra kaas, wat peper en eventueel peterselie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten