We gaan een bietenweek in, want mijn moeder moet recepten met bieten maken. Vanavond kregen we deze salade. Zelfs Flo vond het 'best lekker' en dat vinden mijn ouders een compliment ;) .
Bietensalade met sinaasappel, feta en walnoten
Maaltijdsalade of bijgerecht, 4
personen
Bereidingstijd: 15 minuten
500 g gekookte bietjes
1 el rode-wijnazijn
2 sinaasappels
2 flinke handen bladspinazie
½ rode ui, in halve ringen
75 g walnoten grof gehakt
75 g fetakaas, verkruimeld
2 el walnootolie of olijfolie
Schil de bieten en snijd ze in
plakjes. Schep de plakjes biet om met de
azijn en wat zout en peper. Schil de sinaasappels, verwijder het wit en snijd
ze ook in plakjes. Verdeel de spinazie over een grote platte schaal of over
vier borden. Leg er de plakjes biet en sinaasappel op. Verdeel er de rode ui,
de walnoten en feta over. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Serveer
met stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten