Pasta met worstjes
Weer pasta met worstjes!!! Dat komt omdat de stroom er nog steeds niet is en we nu echt alles uit de vriezer op moeten maken. De worstjes moesten dus ook op. Alles is ontdooid en wat we niet eten, moeten we weggooien! Mijn moeder heeft op een klein gaspitje gekookt. Vandaag is mijn vriendin Lenka aangekomen!!! Ze is hier helemaal alleen naartoe gekomen. Ik vind dat heel cool! Ik ben super blij!
Rigatoni met worstjes en rozemarijn
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten.
1-2 takjes rozemarijn, plus evt. extra voor garnering
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
4 (Italiaanse) braadworsten ( voor in de VS: milde Italiaanse kip-braadworsten)
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
een scheutje droge witte wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
350 g rigatoni (of penne)
een scheutje slagroom
1. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Verhit de olie in een ruime pan (waar later ook de pasta bij past) en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Snijd de worsten met een mes open en haal het worstvlees eruit.Voeg het vlees samen met de rozemarijn aan de ui toe en bak het rul.
2. Voeg de repen paprika toe en bak 2-3 minuten mee. Schenk de witte wijn erbij en voeg de tomatenblokjes met sap toe. Laat de saus afgedekt 10-15 minuten op matig vuur sudderen; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Kook intussen de penne of rigatoni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en meng door de saus in de pan. Meng er een scheutje slagroom door. Verdeel de pasta over borden en leg er er eventueel nog een klein takje rozemarijn op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten