Vandaag was een hele leuke dag. We zijn hier in San Francisco naar Chinatown geweest. We hebben daar thee geproefd en we hebben gezien hoe fortune cookies worden gemaakt. Tussen de middag zijn we dim sum gaan eten. Heel erg lekker. s' Avonds hebben we gewoon in ons appartement gegeten. We aten geroosterde aardappelsalade met feta. Het is heel erg koud hier: 13 graden! We hebben truien moeten kopen.
Geroosterde aardappelsalade met feta en radijs
Vegetarische maaltijdsalade, 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 30-35 minuten oventijd
750 g schoongeboende aardappels
4-5 el olijfolie
1 rode ui, in dunne ringen
3 el rode-wijnazijn
100 g gemengde sla
evt een handje beansprouts (zie foto) of rucolacress
100 g feta
enkele radijsjes, in dunne plakjes
1. Snijd de aardappels in plakken van bijna 1 cm dik. Leg ze op een goed ingevette bakplaat en besprenkel met 1-2 eetlepels olijfolie. Rooster de aardappels 30-35 minuten in een oven van 200°C goudbruin.
2. Marineer in een schaaltje de rode ui enkel minuten in de azijn.
3. Meng in een schaal de geroosterde aardappels met de ui en 2-3 el olijfolie, zout en peper. Meng er dan voorzichtig de sla en beansprouts of cress door. Verkruimel er de feta over en verdeel er de radijsjes over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten