Lamsgehaktballetjes met citroen en dille
Dit waren hele lekkere balletjes. Mijn moeder had er nog een salade met komkommer en watermeloen bij gemaakt. We aten pas laat, want ik was met wat kinderen uit mijn klas naar de film geweest. We aten wel in de tuin. Ik vind het leuk om nu buiten te eten, want als het bijna donker is, komen de vuurvliegjes! Er zitten er heel erg veel in onze tuin en dat is heel mooi! We hebben ook een paar vleermuizen gezien!
Lamsgehaktballetjes met citroen en dille
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
500 g lamsgehakt
1 ei
2 el fijngehakte dille, plus extra takjes
geraspte schil van 1 biologische citroen (alleen het geel)
1 teen knoflook, geperst
een mespunt cayennepeper
bloem om te bestuiven
2 el olijfolie
2 radijsjes, in dunne plakjes
1. Kneed in een kom het gehakt met ei, dille, citroenrasp, knoflook, cayennepeper en wat zout door elkaar.
2. Rol van het gehakt kleine balletjes. Wentel de balletjes door wat bloem.
3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes al omscheppend in ca. 8 minuten bruin en gaar. Garneer met takjes dille en plakjes radijs. Serveer met brood en een lekkere salade (bijv. met watermeloen en komkommersalade).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten