6 mei

Watermeloengranita

Dit is alweer de laatste dag dat mijn oma en opa er zijn. Morgen vertrekken ze weer naar NL. Ik vind het heel jammer, want het was heel erg leuk dat ze er waren. We zijn 's avonds in DC met ze uit eten geweest bij een van mijn lievelingrestaurants: Sete Osteria. Ze hebben er hele lekkere lasagna. Overdag hebben we wel thuis geluncht en omdat het lekker weer was had mijn moeder als toetje watermeloen granita gemaakt. Dat is een soort grof waterijs. Heel makkelijk om te maken!



Watermeloen granita

Voor 6-8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 4-5 uur bevriezen.

1 kleine watermeloen (ca. 2,5 kg)
150 g suiker
sap van 2-3 citroenen
Extra: blender

1. Snijd de meloen in blokjes, verwijder de pitten. Pureer het vruchtvlees in de blender.
2. Roer er de suiker door. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Schenk er dan het citroensap geleidelijk bij; proef af en toe of je het mengsel fris en zuur genoeg vindt. 
3. Schenk het mengsel in een grote diepvriesdoos en zet in de vriezer. Roer het mengsel na ongeveer 1 uur met een vork door om de gevormde ijskristallen te breken. Doe dit elke uur tot het ijs na 4-5 uur bevroren is. Schep de granita in glaasjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten