28 april

Lamskoteletjes met courgette, doperwtjes en munt


Mijn oma en opa eten af en toe heel graag lamskoteletjes. Mijn vader had verteld dat ze hier heel lekker zijn, dus dat wilden ze proberen. Mijn moeder had er gebakken courgette, doperwtjes en munt bij gemaakt. En ook nog geroosterde aardappeltjes met rozemarijn uit de oven. Dat klinkt allemaal heel lekker, maar het het eten mislukte een beetje.... De courgettes en de aardappels waren namelijk muf!!! Veel mensen proeven dat niet en eten het gewoon op, maar bij mijn familie belandt dan alles in de vuilnisbak. We hadden dus vrij weinig te eten :( . Gelukkig was het lamsvlees superlekker.

Als de courgette niet muf is, is dit een heel lekker gerecht!


Lamskoteletjes met doperwten, courgette en munt


Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten.


1 courgette
3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
400 g doperwtjes
8 lamskoteletjes
400 g doperwten ( diepvries of vers)
8-10 blaadjes verse munt, in dunne reepjes
versgeraspte pecorino of parmesan, voor erover


1. Snijd de courgette over de lengte doormidden en snijd de helften elk in dunne maantjes. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3-4 minuten mee. Zet de pan nu even apart om de lamskoteletjes te bakken.
2.  Bestrooi de lamskoteltjes met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de koteletjes  2-3 minuten per kant tot ze bruin en gaar zijn.  Laat ze even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
3. Zet de pan met courgette weer op het vuur en voeg de doperwtjes toe. Bak ze al omscheppend 3-4 minuten mee, of tot ze warm maar nog wel beetgaar zijn. Meng er op het laatst de munt door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de groenten in een schaal en leg er de lamskoteletjes op. Strooi er wat pecorino of parmezaanse kaas over. Lekker met geroosterde aardappeltjes uit de oven.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten