12 april

Voorjaarsrisotto


Dit hebben we gemaakt met ingrediënten die we in huis hadden. Nu hopen dat het voorjaar begint....Het was vandaag niet echt warm, maar dit weekend  wordt het waarschijnlijk 30 graden! 


Risotto met courgette, doperwten en munt


Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 kleine courgette, in kleine blokjes
300 g risottorijst
150 ml witte wijn
ca. 1 liter warme groentebouillon
150 g doperwten (diepvries)
een klein handje verse munt, in dunne reepjes
1 el roomboter
een stukje pecorinokaas ( of parmezaanse kaas)
Extra: grove rasp

1. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui en bleekselderij 4-5 min op laag vuur. Voeg de blokjes courgette toe en bak ze 3-4 minuten zachtjes mee. 
2. Schep de rijst erdoor en bak de korrels kort mee tot ze glanzen. Schenk de wijn erbij en laat wegborrelen. Schenk vervolgens ongeveer een kwart van de bouillon erbij. Laat de rijst zachtjes koken; roer regelmatig. 
3. Voeg zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen weer een flinke scheut bouillon toe. Zet het vuur lager en blijf roeren tot al het vocht bijna is opgenomen. Herhaal deze handeling tot de risotto na ca. 20 minuten romig en beetgaar is; voeg 5 minuten voor het einde de doperwten toe. 
4. Meng er op het laatst de munt en boter door. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in diepe borden en rasp er pecorino over.


1 opmerking:

  1. Mmmm, ziet er weer heerlijk uit. En ook die dertig graden klinkt erg aantrekkelijk. Ik denk dat ik het frisse NL maar weer eens achter me ga laten en lekker naar huis kom! Veel liefs en tot straks :)))

    BeantwoordenVerwijderen