26 februari

California Burgers met avocadosalsa


Vanavond waren de The Academy Awards (Oscars)en dus aten we bij de tv. We kregen er deze burgers bij. De Oscar-uitreiking was erg leuk, al mochten we het niet helemaal uitzien. De film Hugo, die 5 Oscars heeft gewonnen, heb ik nog niet gezien, maar we gaan er aankomend weekend waarschijnlijk heen.


P.S. Volg mij nu ook op twitter:  https://twitter.com/#!/Rosas365eats





California Burgers met avocadosalsa


Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten




500 g mager rundergehakt
3 rijpe avocado's
1/2 rode ui, gesnipperd
sap van 1 limoen
1 el jalapeñopepers (pot), uitgelekt en fijngehakt
2 el fijngehakte koriander
2 el olijfolie
4 zachte bolletjes (burger buns)
enkele blaadjes little gem
1 vleestomaat, in plakken
Extra: grillpan


1. Meng wat zout en peper door het gehakt en verdeel het in 4 gelijke porties. Vorm van het gehakt platte schijven van ca. 2 cm dik.
2. Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een schaal de blokjes avocado met de ui, het limoensap, de jalapeñopepers en de koriander. Breng op smaak met wat zout.
3. Verhit de grillpan. Bestrijk de burgers aan beide kanten met een beetje olie en leg ze in de pan. Gril ze 3-4 minuten per kant, van binnen mogen ze nog en beetje rosé zijn.
4. Halveer de broodjes en leg ze met de snijkanten in de grillpan en rooster licht goudbruin. Beleg de onderste helften van elk broodje met enkele blaadjes sla, een burger, plakjes tomaat en avocadosalsa. Dek af met de bovenste helft brood. Lekker met geroosterde aardappelpartjes uit de oven en citroenmayonaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten