24 februari

Spaghetti alla Genovese


Mijn vader komt vanavond pas laat terug uit NY, dus we aten nog een keer met z'n drietjes. We mochten bij de tv eten! Dit keer keken we Chopped. Een kookprogramma waarbij chefs moeten koken met geheime ingrediënten uit een mand. Soms zitten er hele rare of vieze dingen bij, dat is wel grappig. Wie het beste gerecht maakt, heeft gewonnen. 




Pasta alla Genovese


Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten



4 middelgrote aardappels
300 g linguine
200 g sugar snaps, schoongemaakt
Voor de pesto:
50 g pijnboompitten
1 kleine teen knoflook, fijngehakt
1 flinke bos basilicum (ca. 30 g)
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
75 ml milde olijfolie
Extra: keukenmachine

1. Maak eerst de pesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin. Maal ze in een keukenmachine samen met de knoflook, basilicum en kaas fijn. Schenk er, terwijl de machine draait, de olijfolie geleidelijk bij.  Maal alles tot een smeuïge saus. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
2. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook de blokjes aardappel in een grote pan met ruim kokend water en wat zout tot ze bijna gaar zijn. 
3. Voeg de linguine toe en kook de pasta beetgaar; voeg de laatste 3 minuten de sugar snaps toe. Giet de pasta, aardappel en peultjes af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Meng alles in een voorverwarmde schaal met de pesto. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om de pasta wat smeuïger te maken. 
4. Strooi er nog wat zout, peper en blaadjes basilicum overheen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten