21 januari

American Pancakes

Het heeft gesneeuwd! En het blijft nog liggen ook!!! Daarom hoeven we vandaag (zaterdag!) niet naar de Nederlandse school. Het is te gevaarlijk om erheen te rijden, want de wegen zijn heel glad. Ik mocht dus iets lekkers voor het ontbijt maken: American Pancakes. We eten ze vaak met banaan en Maple Syrup, dat is super lekker.

pancakes maken is niet moeilijk

American Pancakes

Ontbijtgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten


200 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
1 el suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
250 ml karnemelk
1 el boter, gesmolten
boter of zonnebloemolie, om te bakken
Maple Syrup, om te besprenkelen*
1 banaan, in plakjes
*onder andere verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels




1 Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de suiker en vanillesuiker. Klop met een garde het ei, de karnemelk en de gesmolten boter erdoor. Klop alles tot een dik beslag.
2 Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en schenk met een soeplepel 3 kleine porties beslag los van elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes op matig vuur licht goudbruin. Keer ze met een spatel en bak ook de andere kanten goudbruin. Maak op dezelfde manier met de rest van het beslag nog ca. 9 pannenkoekjes. (Houd de pannenkoekjes die je al gebakken hebt eventueel warm in een oven van 100ºC.)
3 Verdeel de pancakes in stapeltjes over vier borden. Schenk Maple Syrup erover. Leg op elk stapeltje enkele plakjes banaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten